Om oss

Hej!

Jag heter Jenny. Mitt först möte med bärdon hade jag när jag fick min son 2013. På det BB där jag födde hade de precis fått in bärtubar som man fick låna under sin vistelse. De hade även trikåsjalar, men ingen som visste hur man använde dem. Det fanns en pärm med olika sorters bärdon och tips på ställen man kunde hitta dem. Det var som för alla förstagångs föräldrar väldigt förvirrande och mycket information att ta in om allt som hade med bebisen att göra. Min son var en high need baby och sov i princip bara på mig och tillät ingen annan att handha honom sina första 6 månader i livet. Jag bar honom i tricoslen som jag ärvde från en kompis och fick även nån äldre sele jag använde ibland.

När jag blev gravid med andra barnet 2014 var jag livrädd för att få ett till barn som inte kunde handas av någon annan och samtidigt hade jag ett litet barn till som ville ha min uppmärksamhet. När jag sökte efter information och frågade vänner hur de hade gjort så hittade jag gruppen bärsjalar på Facebook. Då var det en lite nättare grupp på ca 3000 medlemmar!

Här började min resa! Jag fick kontakt med så många andra föräldrar i samma situation som delade med sig av sin kunskap och kärlek. Redan då visste jag att detta är något jag vill göra, men visste inte hur. Vi hade turen att få träffa en stor grupp föräldrar under denna tiden där vi bytte tankar, kunskap, sorg och glädje. Allt detta ledde mig in på vägen att vilja utbilda mig till bärabarncoach.

Hösten 2017 var det äntligen dags! Jag åkte till Stockholm och gick Slingababy’s kurs i ergonomiskt bärande. Det var en fantastisk upplevelse och hektisk vecka med så mycket information att ta in smälta och processa. Det är en fortgående kurs med möjlighet att utveckla och utvecklas, så våren 2018 var det dags igen.

Under denna tiden öppnade jag min bärcoach sida och fick reda på att jag var gravid igen!

Utbildning

  • Slingababy
50480703_398254010922371_4719921990310297600_n

Hej hej!

Hanna heter jag. Bor utanför Göteborg tillsammans med min man Emil, vår son Olle och vår dvärgschnauzer Haddock. Olle föddes i april 2017, vägen dit var inte enkel. Jag var nästintill sängliggande från v23 till han föddes i v36. Det gav mig mycket tid att fundera på diverse inköp som ett barn kan behöva. Redan innan Olle var född hade jag köpt en sele, en trikåsjal och en vävd sjal. Både jag och maken bar Olle redan på sjukhuset och njöt av att ha honom nära. Olle var ett ganska enkelt barn men jag bar honom för att ha honom nära, kunna snosa honom i håret och känna hans hjärtslag mot mig.

Jag blev intresserad av alla samtal med fina föräldrar jag mötte under min föräldraledighet med Olle och våren 2018 gick jag kurs för Ulrica Casselbrant för att få mer kött på benen. För att förstå alla de rekommendationer som kommer med bärandet. I detta så föddes en blygsam dröm om att sprida bärandet till fler. I allt detta möttes jag och Jenny.

Mina tankar om Trollungar är att kunna sprida glädjen med bärande och att föräldrar ska få en möjlighet att hyra och testa ett bärdon innan de bestämmer sig för vilket som passar just dem.

Utbildning

  • Peer Supporter i Bära barn mage, Nära Bebis, Ulrika Casselbrant – april 2018
  • Peer Supporter i Bära barn rygg, Nära Bebis, Ulrika Casselbrant – maj 2018
  • Bärabarncoach, Nära Bebis, Ulrika Casselbrant, 2019
OLYMPUS DIGITAL CAMERA